onsdag den 5. februar 2014

Derfor elsker vi retro


En Børge Mogensen stol kommer ikke i en flad papkasse. Den er møgbesværlig at transportere og andre har siddet i den før dig. Alligevel elsker vi danske designklassikere, palisander og teaktræ som aldrig før. Men hvorfor?

Noget de andre ikke har
Børge Mogensen stol
Vi vil ikke have et bord fra lageret med 50 af de samme borde. Vi vil have noget, de andre ikke har og det er bedst, hvis der kun er den ene. Retromøbler optræder unikke hvor de sælges i dag. Og selv om to møbler er ens, er de ikke helt ens alligevel. Det er det gode ved patina.

Brud på skandinaviens lyse hjem
Vi elsker indretning med lyse rammer i Skandinavien. Uden tvivl fordi vi skal undvære lyset en del af året. Men lyst kan også blive alt for lyst, så her kommer retromøblerne ind. De mørke træsorter som palisander og teaktræ bryder de hvide vægge og omvendt kan netop den lyse baggrund præsentere møbler og indretning så detaljerne kommer frem.

Indretning med retromøbler
Bløde buede runde former
Et retrobord er ikke bare en plade på fire ben. Og en retro sofa har ikke bare firkantede hynder og tilsvarende bund. Retromøbler har former, buer og bløde afslutninger. De er behagelige at røre ved, se på og bruge. Der er tænkt lige lidt ekstra på detaljen. Det er hyggeligt. Og det er godt håndværk.

En god historie
Alle retromøbler har en historie: Møbler der er gået i arv. Fundet i en gammel lade. Vundet på en auktion. Spottet, jagtet og indfanget til indretningen. Historien er med til at gøre møblet unikt og understreger vores opfattelse af retromøbler som indretning med sjæl og varme.

Kan bruges igen
Retromøbler er genbrug. Hvorfor købe nyt når vi kan indrette os med gedigent håndværk, slidstærke materialer og unikt design? Det holder.

Hvorfor elsker du retro? Skriv en kommentar herunder og husk at tilmelde dig vores nyhedsbrev eller følge os på facebook. 

// Karen Madsen, Retro Furniture

Ingen kommentarer:

Send en kommentar